Pažitka
Název:

Brynzové penne s mangoldem a kuřecím masem


Brynzové penne s mangoldem a kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny penne250 g
kuřecí prsa500 g
česnek2 stroužky
mražený mangold nebo špenát150 g
brynza125 g
zakysaná smetana200 g
lučina150 g
provensálské koření1 lžička
sušená rajčata8 ks
máslo2 plátky
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Taková příjemná a celkem rychlá zimní dobrot, která určitě zahřeje na těle i na duši.

Sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky a namočíme do horké vody. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na troše oleje. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozmrzlý mangold nebo špenát dobře vymačkáme od přebytečné vody a nasekáme na drobno. Zatažené maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme mangold spolu s prolisovaným česnekem a sušenými rajčátky. Přidáme brynzu, zakysanou smetanu a lučinu, případně můžeme přilít pár lžic vývaru (dle konzistence). Když se sýry rozpustí, můžeme do pánve vrátit maso a přidat i provensálské koření. Pár minut společně podusíme a případně dosolíme. Nakonec přihodíme dva plátky másla a necháme rozpustit. Opatrně promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno