Pažitka
Název:

Bublanina s letním ovocem a ricottou


Bublanina s letním ovocem a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
ricotta250 g
vejce3 ks
třtinový cukr150 g
sůl špetka
rozpuštěná Hera máslová příchuť125 g
hladká špaldová mouka Pernerka250 g
prášek do pečiva1 ks
citron - šťáva z něj1/2 ks
citron - kůra z něj1 ks
Hera na vymazání formy
mouka na vysypání formy
čerstvé ovoce na dokončení koláče
Postup přípravy:

Vždycky když použiju do pečeného dezertu ricottu, tak mě moc baví, že výsledek je potom neuvěřitelně vláčný, šťavnatý a jemný koláč. Dnes jsem upekla tuhle fakt snadnou bublaninu, do které můžete dát ovoce, které zrovna dozrává. Takže na začátek léta ideální recept.

Dnes do něj můžete dát jahody, za chvíli rybíz, maliny, ostružiny, meruňky. K základnímu těstu se hodí jakékoliv ovoce.

Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou.

Umíchejte hladké těsto bez hrudek.

Koláčovou formu o průměru 26-28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto, pěkně uhlaďte.

Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz…

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno