Pažitka
Název:

Bublanina


Bublanina


Ingredience:
Ingredience:
máslo80 g
moučkový cukr150 g
vanilkový cukr1 balení (20g)
celá vejce3 ks
zákys (kefír, kysané podmáslí...)200 ml
hladká mouka150 g
polohrubá mouka150 g
kypřící prášek do pečiva1 balení
oblíbené ovoce (jahody)cca 500 g
Postup přípravy:

Bublanina. Bez řečí. Protože nic lepšího s ovocem ani udělat nemůžete. Je jednoduchá a nenápadná a přitom, když si na ni dáte trošku záležet, vás ohromí a nakonec si získá sympatie i toho největšího bručouna.

Troubu předehřejeme na 170°C a nachystáme si ovoce. Omyjeme ho, případně rozkrájíme, vypeckujeme, zbavíme stopek, zkrátka vše, co je třeba. V kastrůlku rozpustíme máslo. Nalijeme ho do větší mísy, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr, celá vejce a přilijeme zákys. Suroviny promícháme elektrickým šlehačem do hladkého tekutého těsta. Přisypeme oba druhy prosáté mouky i kypřící prášek. Těsto znovu prošleháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Doporučuji spíše menší a vyšší plech (25 x 25 cm). Povrch těsta poklademe připraveným ovocem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Doba pečení samozřejmě záleží na velikosti i výšce vašeho plechu, míru propečení tedy doporučuji vyzkoušet zapíchnutou špejlí, na které by vám v ideálním případě mělo zůstat maximálně pár drobků. Jakmile je bublanina hotová, udělejte službu jí i sobě a nechejte ji vychladnout. A pak už stačí jen vyrazit na chvíli ven a užít si svůj (jahodový) kousek léta.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Sabina Stehnová

    zavřít okno