Pažitka
Název:

Bůček na karamelu - Thit Kho Tau


Bůček na karamelu - Thit Kho Tau


Ingredience:
Ingredience:
vepřový bok s kůží1 kg
rostlinný olej dle potřeby
kokosový karamel (lze vynechat)1 lžička
cukr krupice2 lžíce
česnek3 stroužky
větší šalotka1 ks
rybí omáčka2 lžíce
pepř dle chuti
kokosová voda (NE mléko!)300 ml
vejce vařená natvrdo5 ks
Postup přípravy:

Bůček na karamelu je velmi oblíbená večeře ve Vietnamu a musím říct, že se jim vůbec nedivím. Je to velmi jednoduché a vynikající jídlo. Zároveň pro ty z vás, co nemají doma rozmanité asijské přísady i nenáročné.

Navíc dobrá zpráva  pro lenochy jako jsem já, dělá se to všechno v jednom hrnci.

Nejprve si dejte vařit vejce a poté naložte maso. To se nechá cca 30 minut odležet v lednici. 

Maso zvolte raději méně prorostlé a nebo lze zvolit i zadní koleno. Každopádně nechte na mase i kůži. Nakrájejte širší plátky 3 x 3 x 1,5 cm. Vložte do misky, kam přidáte nasekaný česnek, šalotku, malou lžičku kokosového karamelu, rybí omáčku a pepř. Dobře promačkejte, ať se každý kousek krásně obalí a dejte do lednice.

V mezičase si oloupejte vařená vejce a můžete dát vařit rýži, která bude jako příloha. Zda bude jasmínová a nebo basmati je vcelku jedno. Záleží, kterou máte raději.

V hrnci na troše oleje si nechte zkaramelizovat cukr. Jakmile má krásně hnědou barvu, tak přidejte odležené maso a orestujte ho.

Vložte oloupaná vejce a zalijte kokosovou vodou, kterou doplňte horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste do změknutí.

Po uvaření ochutnejte a pokud se vám to zdá málo slané a nebo nevýrazné, přidejte ještě rybí omáčku.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno