Pažitka
Název:

Buchta s cream cheese krémem


Buchta s cream cheese krémem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka350 g
cukr krupice200 g
kypřící prášek1 sáček
sůl špetka
mléko250 ml
olej120 ml
vejce2 ks
vanilkový extrakt1 lžička
Krém:
čerstvý smetanový sýr (Philadelphia, Lučina, Caval, Goldessa...)350 g
zakysaná smetana200 g
cukr moučka50 g
hladká mouka2 lžíce
vejce1 ks
vanilkový extrakt1 lžička
Postup přípravy:

Opět jedna rychlá buchta, která je vlastně jednoduchou variací na tu minulou. Vynechala jsem kakao, přidala vanilku a navrch lehký krém ze smetanového sýra a zakysané smetany. Všechno se zaráz upeče v troubě, takže po vychladnutí můžete buchtu rovnou nakrájet na řezy a servírovat. Přiznám se, že nejvíc práce mi na celém receptu dalo vymyslet příhodný název. Buchta s krémem ze smetanového sýra? Buchta se sýrovým krémem? To zní, jako bych navrch nechala rozpéct goudu. Buchta s cream cheese? Buchta s krémovým sýrem? Ach jo... Jestli vás něco pěkného napadne, napište mi to do komentáře, ju.

Troubu předehřejeme na 180°C. Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na menší p lech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (nebo vyložený pečícím papírem). Taktéž smícháme všechny ingredience na krém a rovnoměrně ho nalijeme na těsto, pouze necháme volné okraje, aby krém nezatekl až k plechu a nepřichytil se.

Pečeme, až okraje těsta zezlátnou a zlatavé skvrnky se objeví i na krému, zhruba 30 - 40 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno