Pažitka
Název:

Budapešťská pomazánka s pečenými kapiemi


Budapešťská pomazánka s pečenými kapiemi


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh (plnotučný ve vaničce)250 g
máslo50 g
cibule (žlutá)30 g
pečená kapie2 ks
červená mletá sladká paprika1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pokud ve vás tahle pomazánka vyvolává nějaké špatné vzpomínky, třeba na školní jídelnu, zkuste dát šanci ještě téhle, která je plná čerstvých pečených kapií. Je docela zdravá a hrozně moc dobrá, což je kombinace, kterou mám úplně nejradši.

Kapie upečte v troubě na 220°C, až se na ní začnou dělat černé puchýře. Pečenou (dalo by se říct na pohled spálenou) kapii vložte do plastové krabičky (nebo do sáčku, nebo do misky a přetáhněte potravinovou fólií), uzavřete a nechte zapařit, kapie potom půjde krásně a snadno oloupat. Kapie nechte uzavřené 10 - 15 minut, pak je oloupejte, zbavte jádřince a nechte vychladnout. 

V misce utřete změklé máslo společně s tvarohem. Přidejte mletou papriku, sůl a jemně pokrájenou cibuli. Promíchejte. 

Oloupané a vychladlé kapie pokrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Všechno společně dobře promíchejte. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno