

| Ingredience: | |
| hrubý bulgur | 150 - 200 g |
| kuřecí prso | 1 ks |
| střední červená paprika | 1/2 ks |
| střední cibule | 1/2 ks |
| červená čočka | 3 lžíce |
| drcený, sušený česnek | 1 lžíce |
| drcený kmín | 1/2 lžičky |
| červená sladká paprika | 1/2 lžičky |
| petrželka kudrnka | na odzobu a dochucení |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
Další rychlovka, kterou zvládne každý. Kombinace bulguru, masa, zeleniny a luštěnin je zdravou a chutnou variantou oběda či večeře. Pokud jste bulgur zatím nezkusili, tak je právě teď čas to napravit.
Oloupanou cibuli nakrájejte na půl kolečka a prsa na velmi malé kousky. V pánvi rozpalte asi 1 - 2 lžíce oleje a maso, společně s cibulí, orestujte do zlatova. Přidejte nakrájenou papriku na malé kostičky. Nechte společně chvíli restovat a přidejte červenou čočku. Osolte, opepřete, přidejte papriku, kmín a česnek. Důkladně zamíchejte. Bulgur dejte do hustého síta a třikrát řádně propláchněte. Bulgur přidejte do pánve a podlijte dostatečným množstvím vody. Aby bylo vše ponořené a ještě zhruba 1,5 cm nad. Pozvolna vařte přiklopené poklicí, dokud bulgur nezměkne. Bude to trvat asi 10 - 15 minut. Pokrm hlídejte a podle potřeby podlévejte vodou.
Servírujte ihned teplé například s rajčatovým salátem (po vychladnutí je bulgur suchý).
Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.
Podrobné info: