Pažitka
Název:

Bulgur se Šmakounem a zeleninou

vaříme se šmakounem


Bulgur se Šmakounem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
bulgur100 g
zeleninový vývar do bulguru dle potřeby
Šmakoun (uzený, hlíva ústřičná, přírodní)200 g
středně velká mrkev2 ks
červená paprika nakrájená na tenké proužky1 ks
sterilovaná kukuřice3 lžíce
pórek nakrájený na tenčí proužky4 lžíce
sušený česnek špetka
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
olivový olej trochu
zeleninový vývarcca 1 dcl
Postup přípravy:

Vařit se šmakounem je opravdu zábava. Že nelze vykouzlit v kuchyni různé a zajímavé chutě? Tak to se tedy mýlíte.

Do vroucího vývaru přisypeme bulgur - v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít.

Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku a pórek. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno