Název:Bulgur se špenátem
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
bulgur | 120 g |
baby špenát | hrst |
růžová cibule (červená) | 1 ks |
střední mrkev | 2 ks |
kukuřice Bonduelle | 80 g |
cherry rajčátka | 5 ks |
zelené jablko (na tenké plátky) | 1/4 ks |
nasekané lístky bazalky | 1 lžíce |
olivový olej | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti |
Zálivka: |
olivový olej extra virgin | 2 lžíce |
jablečný ocet | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
himalájská sůl | dle chuti |
černý pepř | dle chuti |
Postup přípravy:Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.
- Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
- Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
- Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
- Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno