

| Ingredience: | |
| olivový olej | dle potřeby |
| loupaná rajčata (pouze vykapaná rajčata) | 1 plechovka |
| bulgur | cca 150 - 200 g |
| větší cibule | 1/2 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| větší mrkev | 1/2 ks |
| pórek | kousek |
| řapíkatý celer | 1 stonek |
| vývar nebo voda | cca 1 dcl |
| sušená rajčata | pár |
| tofu | dle chuti |
| jarní cibulka | 1 ks |
| bylinky (tymián, bazalka) | dle chuti |
Ingredience lze volně kombinovat, já jsem použila, co bylo zrovna doma, jak to tak bývá. A ačkoli nejsem zrovna fanda tofu sýra, tady do toho jídla se mi to vyloženě hodilo.
Na olivovém oleji si orestujeme cibulku do skolvata, přidáme rozdrcený česnek, necháme zavonět a nasypeme rajčátka. Dáme trochu soli a pepře a necháme zarestovat. Poté tam nasypeme bulgur, zalijeme vývarem (vodou) a necháme pod pokličkou uvařit do měkka. Trvá to cca 5-10 minut. Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji do směsi, nakrájíme pórek na kolečka a celer a přidáme. Pokrájíme sušená rajčata a opět přidáme do hrnce. Chvíli vše necháme prohřát a vypneme. Poté přidáme na kostičky nakrájený tofu sýr a ozdobíme jarní cibulkou.
Takto připravený bulgur se dá jíst jak teplý, tak studený.