Pažitka
Název:

Bulgur se zeleninou a tofu


Bulgur se zeleninou a tofu


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
loupaná rajčata (pouze vykapaná rajčata)1 plechovka
bulgurcca 150 - 200 g
větší cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
větší mrkev1/2 ks
pórek kousek
řapíkatý celer1 stonek
vývar nebo vodacca 1 dcl
sušená rajčata pár
tofu dle chuti
jarní cibulka1 ks
bylinky (tymián, bazalka) dle chuti
Postup přípravy:

Ingredience lze volně kombinovat, já jsem použila, co bylo zrovna doma, jak to tak bývá. A ačkoli nejsem zrovna fanda tofu sýra, tady do toho jídla se mi to vyloženě hodilo.

Na olivovém oleji si orestujeme cibulku do skolvata, přidáme rozdrcený česnek, necháme zavonět a nasypeme rajčátka. Dáme trochu soli a pepře a necháme zarestovat. Poté tam nasypeme bulgur, zalijeme vývarem (vodou) a necháme pod pokličkou uvařit do měkka. Trvá to cca 5-10 minut. Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji do směsi, nakrájíme pórek na kolečka a celer a přidáme. Pokrájíme sušená rajčata a opět přidáme do hrnce. Chvíli vše necháme prohřát a vypneme. Poté přidáme na kostičky nakrájený tofu sýr a ozdobíme jarní cibulkou.
Takto připravený bulgur se dá jíst jak teplý, tak studený. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno