Pažitka
Název:

Bulgur zapečený s hlívou ústřičnou a krůtím masem


Bulgur zapečený s hlívou ústřičnou a krůtím masem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur150 g
krůtí prsa300 g
hlíva ústřičná200 g
žlutá cibule1 ks
červená cibule1 ks
pórek (zelená část)1/2 ks
česnek2 stroužky
bylinková směs1 lžíce
Ghí1 lžíce
Postup přípravy:

Tak abyste neřekli, že tu nemám žádný recept pro masožravce, přidávám tip na jednoduchý oběd, který si zamilujete!! V jednoduchosti je krása a tady to platí dvojnásob. Zapečený bulgur je ideální volbou pro rodinný oběd, při jehož přípravě nestrávíte několik hodin a vaše kuchyň nebude vypadat jako po náletu vetřelců.

Bulgur v sítku propláchneme vodou a necháme vařit pod pokličkou v mírně osolené vodě. Na 1 díl bulguru dávám necelé 2 díly vody. Když se voda odpaří, dáme hrnec stranou a bulgur necháme ještě cca 10 minut pod pokličkou docházet. Po této době ho lehce načechráme vidličkou, měl by být krásně sypký.
Mezitím co se bulgur vaří, připravíme si ostatní suroviny. Krůtí prsa nakrájíme na menší kostky, cibulku na půlkolečka a hlívu pouze natrháme na rukama na menší nudličky. 
Na pánvi necháme rozehřát ghí a zprudka na něm orestujeme maso. Můžeme ho lehce osolit a opepřit. Orestované krůtí kousky přendáme stranou do misky a na stejnou pánev ihned přemístíme hlívu s cibulkou. Několik minut společně restujeme, dokud hlíva nezmenší svůj objem a začne být lehce opečená. V tu chvíli přidáme posekaný česnek a pórek pokrájený na kolečka. Ochutíme směsí bylinek (já použila směs bílého pepře, oregana, medvědího česneku, kmínu, libečku, tymiánu a bazalky od FK) a restujeme ještě několik minut. 
Tuto směs už jen smícháme s uvařeným bulgurem, přendáme do pekáčku, který jsme vymazali ghí nebo olejem a dáme péct na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno