

| bulgur | 150 g |
| mletá vepřová plec | 500 g |
| vejce | 1 ks |
| řapík celeru | 2 ks |
| jarní cibulka | 2 ks |
| římský kmín | 1 lžička |
| saturejka | 2 lžičky |
| rozmarýn (lze použít popř. gyros koření) | 2 lžičky |
| worcester | 1 lžíce |
| strouhanka | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Ingredience: |
Kebab či karbanátky?
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme 10 minut vařit.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.
Poznámka
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb.