bulgur | 150 g |
mletá vepřová plec | 500 g |
vejce | 1 ks |
řapík celeru | 2 ks |
jarní cibulka | 2 ks |
římský kmín | 1 lžička |
saturejka | 2 lžičky |
rozmarýn (lze použít popř. gyros koření) | 2 lžičky |
worcester | 1 lžíce |
strouhanka | 2 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Kebab či karbanátky?
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme 10 minut vařit.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.
Poznámka
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb.