Pažitka
Název:

Bulgurové kebaby nebo karbanátky


Bulgurové kebaby nebo karbanátky


Ingredience:
bulgur150 g
mletá vepřová plec500 g
vejce1 ks
řapík celeru2 ks
jarní cibulka2 ks
římský kmín1 lžička
saturejka2 lžičky
rozmarýn (lze použít popř. gyros koření)2 lžičky
worcester1 lžíce
strouhanka2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Kebab či karbanátky?

Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme 10 minut vařit.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.

Poznámka
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno