

| Ingredience: | |
| bulgur | 150 g |
| tuňák v oleji | 1 konzerva |
| vejce | 2 ks |
| sušená rajčta | 40 g |
| jarní cibulka (nať) | svazek |
| sýr Grana Padano | hrst |
| černý sezam | 1 lžíce |
| instantní pohanková kaše na zahuštění | 2 lžíce |
| pepř | dle chuti |
| Salát: | |
| mrkev | 125 g |
| cuketové zelí (naložené) | 125 g |
| malá cibule | 1 ks |
| med | 1 lžíce |
| zakysaná smetana | 100 g |
| pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
Dnešní oběd se nesl ve znamení zpracování zbytků z lednice i spíže. Přesto ale vznikla veliká dobrota, na které jsme si s dcerou opravdu pochutnaly.
Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu a necháme vychladnout. Sušená rajčata namočíme do horké vody, aby změkla. Mezitím si připravíme salát. Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s cuketovým zelím a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme se lžící medu a zakysanou smetanou. Salát necháme odpočinout v lednici. Bulgur spolu se dvěma vejci rozmixujeme tyčovým mixérem na hustou kaši. Konzervu tuňáka slijeme a maso přidáme do směsi. Sušená rajčata nasekáme najemno, jarní cibulku také a sýr nastrouháme. Vše promícháme a na závěr přidáme černý sezam, pepř a zahustíme pohankovou kaší. Sůl už jsem nepřidávala. Směs dobře propracujeme rukama a tvoříme placky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova. Servírovat můžete se salátem nebo i s bramborem, kaší apod.
Podrobné info: