Pažitka
Název:

Bulgurový salát

vegetariánské recepty


Bulgurový salát


Ingredience:
Ingredience:
bulgur200 g
olivový olej4 lžičky
rajče3 ks
mrkev3 ks
salátová okurka1 ks
paprika1 ks
vejce uvařené natvrdo4 ks
dijonská hořčice dle chuti
sušená rajčata bez oleje6 ks
šťáva z citronu dle chuti
Postup přípravy:

Před rokem jsem absolvovala návštěvy u výživových poradců ve firmě Wellnessia. Dalo mi to opravdu hodně. Není to o dietě, ale o tom pochopit, co jíst a hlavně, kde to kupovat.

Takže léto už je za humny, jaro nám dává teplotně také dosti zabrat a proto je čas shodit pár kilíček dolů. Právě z tohoto důvodu jsme se s manželem dali na redukční program. Žádné diety, jen zdravá strava. Kdo má zájem může se do toho pustit s námi, pár rad a tipů vám sem budu postupně přinášet :)

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Bulgur uvařte doměkka v osolené vodě se sušenými rajčaty pokrájenými na kousíčky. Já to vařila v rýžovaru, jestli ho máte je to lepší. 
Když je bulgur měkký nechte ho lehce vychladnout a přimíchejte nadrobno pokrájenou zeleninu, olivový olej, citronovou šťávu a hořčici. Nakonec vmíchejte pokrájená vajíčka a vše smíchejte.

A můžeme podávat.

Kdy zařadit tento recept během redukčních programů?
Salát se skvěle hodí na oběd.

CO JE TO BULGUR?
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. 
Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů v jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní.
Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů. 
Chutná po oříšcích a voní po obilí.
Dnes už ho koupíte v jakémkoliv větším a vlastně i menším obchodě.

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno