

| Ingredience: | |
| hovězí maso | 500 g | 
| rajský protlak | 1 větší lžíce | 
| žampiony | 4 ks | 
| červené víno | 0,5 l | 
| hovězí vývar | 0,5 l | 
| mrkev | 1 ks | 
| slanina | 100 g | 
| stroužek česneku | 3 ks | 
| sádlo | 1 lžíce | 
| pepř | špetka | 
| sůl | špetka | 
| majoránka | hrstka | 
| cibule | na posypání | 
| mouka | hrstka | 
Hovězí na červeném víně nemůže nikdy zmařit vaše očekávání dobrého jídla.
Na sádle orestujeme kusy masa. Pokud se nevejdou všechny do pánve,opékejte je na dvakrát,aby se nedusily.
Pak maso vyjměte a přidejte slaninu.Orestujte,vyndejte k masu a vložte nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
Restujte do zlatavé barvy a přidejte česnek a maso se slaninou. Zahustěte moukou, a zalijte vínem a vývarem natolik,aby maso bylo zakryté.
Přikryjte poklicí a dejte do trouby, asi na 2 hodinky. Ke konci si na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm žampiony. 
Kastrol nebo pánev na čem jste vařili, tak dejte na plotnu, a provařte se žampiony. Nakonec dochuťte majoránkou a můžete chilli. Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť!