Pažitka
Název:

Buřtguláš


Buřtguláš


Ingredience:
Ingredience:
buřty5 ks
větší brambory5 ks
velká cibule4 ks
česnek2 stroužky
sádlo2 lžíce
hladká mouka1 lžíce
pepř dle chuti
sůl dle chuti
sladká mletá pprika2 lžíce
drcený kmín1 lžička
mletý kmín1 lžička
majoránka1 lžička
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Po buřtguláši bych se mohla utlouct. A přitom je to taková jednoduchost. Někdo by možná řekl, že je to jen takové póvl jídlo, ale než ho zatratíte, vyzkoušejte ho. Vystačíte si jen s dobrými buřty, bramborami a trochou koření. Někdo používá i točený salám, ale já se držím toho, že vařím BUŘTguláš, a tak jsou buřty logickou volbou. Jídlo je to díky bramborám samo o sobě dost syt, ale kdyby se vám přece jen nezdálo jíst ho samotné, přikusujte k němu nějaký dobrý chleba.

Cibulku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji osmahneme do zlatova. Přihodíme papriku, kmín, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a všechno společně orestujeme (ne příliš dlouho, aby paprika s česnekem nezhořkla). Přidáme na půlkolečka nakrájené buřty, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme základ vodou, tak aby byl ponořený, a všechno společně vaříme na mírném ohni přiklopené pokličkou tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Poté guláš dochutíme majoránkou (a tymiánem), kterou předtím promneme v dlani. Podáváme s oblíbeným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno