Pažitka
Název:

Buřty na pivu


Buřty na pivu


Ingredience:
Ingredience:
buřty8 ks
cibule400 g (2 hodně velké)
velká kapie1 ks
česnek5 stroužků
sádlo1 lžíce
černé pivo500 ml
protlak70 g (2 lžíce)
kečup8 lžic
sojová omáčka2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcený kmín1 lžička
chilli paprička (nebo sušené chilli)2 ks
bobkový list2 ks
tymián3 snítky
Postup přípravy:

Další z našich prázdninových jídel z jednoho hrnce. Z výborných domácích buřtů. Vychutnali jsme si je venku na zahradě s místním chlebem, zapili pivem a bylo nám skvěle. Já navíc měla "profi ochutnávače buřtů", kamaráda Mílu, který jich za život snědl už asi docela dost. Kdežto tohle jsou asi vážně moje první buřty. Společně jsme to vyladili a vy teď můžete taky zkusit náš recept.

Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a pak na tenké plátky. Na pořádné lžíci sádla začněte v hlubší pánvi cibuli opékat. Když začne zlátnout, přidejte na proužky pokrájenou kapii a prolisovaný česnek. Společně krátce opečte a přidejte protlak a kečup. Promíchejte a přilijte pivo. 

Do pánve přidejte i všechno koření a sojovou omáčku, zlehka osolte a nechte na mírném plameni probublávat

Mezitím všechny špekáčky překrájejte podélně napůl. 

Do remosky nebo pekáčku vyskládejte půlky špekáčků a zalijte omáčkou z pánve. 

V remosce nebo zakryté v pekáčku pečte hodinu. Nejlepší je buřty nechat trochu uležet. Buď do druhého dne, nebo je udělat trochu dopředu, aspoň 2 - 3 hodiny. 

Nejlepší jsou s čerstvým chlebem a pivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno