Pažitka
Název:

Buřty na pivu


Buřty na pivu


Ingredience:
Ingredience:
špekáčky4 ks
velká cibule nakrájená na klínky1 ks
česnek nakrájený na drobno2 stroužky
rajčatový protlak2 lžíce
třtinový cukr nebo lžíce javorového sirupu2 lžíce
dijonská hořčice1 lžička
tmavé sladší pivo150 ml
dobrý chleba dle potřeby
Postup přípravy:

Buřty na pivu - klasická prasárnička, na kterou jsem se chystala dobrých 10 let. Jako fakt! Na vysoké jsme totiž měli dva předměty, kterým se říkalo Somado a Kopredo a byly to nejlepší předměty za celých mých šest let studia. Jednak proto, že byly děsně pohodový a chodili tam jenom super lidi a druhak proto, že ve škole jsme měli jenom půl semestru a ta druhá půlka byla vtěsnaná do víkendu, na který se jelo na Točnou a který byl úplně boží. No a tam jsme si i sami vařili a jedna spolužačka tam udělala pro celou grupu tak strašně dobrý buřty na pivu, že se je od té doby chystám zopakovat. Už jsem samozřejmě stihla zapomenout, jak přesně je dělala, ale chuťová vzpomínka přetrvala! Navíc, což je jenom bonusem, pro dva trvá příprava tak deset minut a to se prostě počítá. Kupte co nejlepší buřty, doporučuju buď davelské špekáčky (zatím jsem viděla u Sváčka nebo v Delmartu) nebo z Naše maso, které jsem zatím neochutnala, ale určitě budou bez chyby (jako všechno odtamtud).

Špekáčky oloupejte, rozpulte a udělejte zářezy. V misce smíchejte protlak, cukr, hořčici a pivo, vložte a poválejte v marinádě špekáčky, pak přidejte cibuli a česnek a klidně nechte hodinku marinovat. Troubu předehřejte na 180°C a pečte, dokud se marináda nesvaří na hustší, trochu lepkavou omáčku a nezesládne. Podávejte s chlebem a skleničkou piva. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno