

| Ingredience: | |
| býčí žlázy (3 opracované kusy) | 700 g |
| olej | 1 lžíce |
| máslo | 2 plátky |
| celý kmín | 1 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| sladká mletá paprika | 1 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
| hladká mouka rozmíchaná | 1 lžíce |
| studená voda | 250 ml |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
Když se řekne"býčí žlázy", mnohým na kůži naskáčou pupínky. Nebojte se a zkuste uvařit z této lahodné a křehké suroviny.
Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.
Česnek prolisujeme a odložíme ho stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3minuty.
Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo.
Poté zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. 2 minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř.
Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.
Mouku můžeme nahradit solamylem. V tom případě maso promíchané s paprikou zalijeme pouze vodou a po cca 8 minutách přidáme 1 lžičku solamylu rozmíchanou v troše vody. Poté vaříme pouze 2 minuty.
Pokud na přílohu použijeme noky, můžeme je po uvaření promíchat v pánvi s měkkým masem a teprve pak servírovat.