Pažitka
Název:

Býčí žlázy na másle s majoránkou


Býčí žlázy na másle s majoránkou


Ingredience:
Ingredience:
býčí žlázy (3 opracované kusy v balení)650 g
máslo (1 plátek = 1 cm)2 plátky
sušená majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Býčí žlázy někoho okamžitě odradí a někoho přiláká ze zvědavosti. Nedejte na předsudky! Je to skvělá delikatesa. Můžete je klidně, jako játra nechat hodinu odležet v mléce.

Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5cm silné medailonky.
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15minut.
Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2minuty provařit.
Podáváme na hnízdečku ze smetanové bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno