Pažitka
Název:

Bylinkový chlebíček s česnekem


Bylinkový chlebíček s česnekem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka + na propracování300 g
droždí20 g
cukr špetka
sůl dle chuti
vejce1 ks
rozpuštěné máslo1 lžíce
vlahé mlékocca 150 - 200 ml
*nasekané bylinky hrst
česnek4 stroužky
máslo na pomazání těsta dle potřeby
tuk na vymazání formy
vejce na potření
Postup přípravy:

Dnes jsem upekla bylinkový chlebíček, je výborný a úžasně voní! Kdo by si jej chtěl taky upéct, mám pro vás recept.

Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme lžičku soli a promícháme. Pak uděláme doprostřed důlek a rozdrobíme droždí nebo nasypeme sáček sušeného, trošku ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme vajíčko, vlahé mléko a máslo a zaděláme hladké těsto. Necháme vykynout. Zatím si připravíme česnek, který prolisujeme a rozetřeme se solí a smícháme s jemně nasekanými bylinkami. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku, kterou potřeme vlahým máslem a stejnoměrně rozložíme bylinkovou směs. Stočíme jako roládu, vložíme do vymazané chlebíčkové formy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 stupňů asi 35 minut podle typu trouby.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno