Pažitka
Název:

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou


Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí steak o váze asi 120 - 150 g1 ks
čerstvý bazalka dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
olej trochu
sůl dle chuti
Kaše:
větší červená řepa, uvařená v celku a oloupaná1 ks
suchá cizrna25 g
olivový olej extra virgin dle potřeby
citronová šťáva z 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
Křupavá cizrna:
suchá cizrna25 g
olej2 lžičky
mletá paprika1/2 lžičky
rozdrcený římský kmín1/2 lžičky
sůl špetka
sušený česnek špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Pestrost tohoto pokrmu netkví jen v barevnosti. I chutě jsou hravé a pestré…a především tvoří fantastickou souhru.

Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.

Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.

Rozpalte troubu na 200˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.

Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.

Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.

Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno