Pažitka
Název:

Bylinkový kuřecí kebab

primal


Bylinkový kuřecí kebab


Ingredience:
Ingredience:
čerstvě mleté kuřecí maso1 kg
cibule1 ks
česnek3 stroužky
římský kmín1 menší lžička
citronová šťáva1 lžička
hladkolistá petržel větší hrst
koriandr menší hrst
mátové lístky menší hrst
olivový olej1 lžíce
máslo pořádný plátek
čerstvě drcený pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Bylinky jsou v plné síle, je nutno je postupně zpracovávat, aby mi příliš nepřerostly přes hlavu. Skvěle se hodí k masu, u kuřecího krásně vyniknou také vizuálně. Maso pak není potřeba nějakým razantním způsobem dochucovat, snad jen jemně podpořit, aby vynikla právě kombinace čerstvých bylinek. Stálicemi mé kuchyně jsou hlavně hladkolistá petržel a koriandr. Ani v tomto receptu jsem je neopomenula, a navíc přidala i trochu máty, aby kofty více nabraly blízkovýchodní směr. 

Cibuli nakrájejte na drobno. Rozehřejte máslo se lžící olivového oleje, přisypte cibuli, tu dobře osolte a na středním plameni restujte do měkka. Pak přidejte prolisované stroužky česneku, římský kmín a všechno to nechte pořádně rozvonět. Poté odstavte a nechte mírne zchladnout. 

Všechny bylinky posekejte na velmi drobno a promíchejte s mletým masem. Přidejte citronovou šťávu, hotovou cibulovou směs a opět dobře promíchejte. Nejlépe to jde rukama! Čeká nás poslední míchání, kebab dolaďte drceným pepřem a solí. Masovou směs nechte chvilenku rozležet. 

Mezitím si rozpalte gril a připravte špejle. Kdo nemá gril, nevadí. Kebab je možné připravit i na větší pánvi. 

Odpočaté maso rukama navrstvěte na špejle, hoďte na gril a z každé strany tak 3 - 4 minuty opečte. Nebojte se maso pořádně promačkat, aby na špejli dobře drželo. 

Kebab je výborný s omáčkou tahíni a zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno