

| Ingredience: | |
| kuskus | 500 g |
| provensálské bylinky | 1 - 2 lžičky |
| olivový olej | 3 lžíce |
| mořská sůl | dle chuti |
| nesířené rozinky | 1 - 2 hrsti |
| cibule | 1 ks |
| řapíkatý celer | 1 svazek |
| voda na podlití | cca 150 ml |
| mořská sůl | dle chuti |
| tofu natural | 200 g |
| rýžová smetana | 200 ml |
| fazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.
Kuskus nasypeme do mísy s kořením, rozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. V pánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty. Dobrou chuť! Je to mňamka.
Podrobné info: