Pažitka
Název:

Bylinkový kuskus s hrozinkami, celerovou omáčkou a restovanými fazolkami

veganský recept


Bylinkový kuskus s hrozinkami, celerovou omáčkou a restovanými fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
kuskus500 g
provensálské bylinky1 - 2 lžičky
olivový olej3 lžíce
mořská sůl dle chuti
nesířené rozinky1 - 2 hrsti
cibule1 ks
řapíkatý celer1 svazek
voda na podlitícca 150 ml
mořská sůl dle chuti
tofu natural200 g
rýžová smetana200 ml
fazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.

Kuskus nasypeme do mísy s kořením, rozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. V pánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty. Dobrou chuť! Je to mňamka.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno