Pažitka
Název:

Caesar salát (s krevetami)


Caesar salát (s krevetami)


Ingredience:
Ingredience:
římský salát dle potřeby
starší bílé pečivo na krutony dle potřeby
parmazán dle potřeby
na másle orestované krevety dle chuti
Zálivka:
žloutek2 ks
dijonská hořčice1 lžička
cukr1 - 2 lžičky
rostlinný olej100 ml
bilý vinný ocet1 lžička
ančovičky4 ks
česnek1 menší stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Caesar salát je nejčastějším salátem ve většině restaurací. Ovšem ne všude chutná a vypadá stejně, přestože receptura je jen jedna. Hlavně Češi si zase upravili recept k obrazu svému.

Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přiléváme olej a vymícháme do požadované konzistence majonézu. Do ní pak vmícháme najemno posekané ančovičky a utřený stroužek česneku. Odložíme do lednice.
Z bílého pečiva nakrájíme věší krutony a nasucho je opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.
Římský salát nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme na hobliny a dvě třetiny přidáme k salátu. Přihodíme krutony a vše důkladně spojíme zálivkou. Všechny kousky salátu by měly být obalené zálivkou. Podáváme posypané zbytkem parmazánu, případně s orestovanými krevetami nebo proužky kuřecího prsa.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno