

| Ingredience: | |
| hladká mouka - napůl se špaldovou | 250 g |
| sušené droždí | 1 lžička |
| sůl | 1 lžička |
| cukr | 2 lžičky |
| voda | 100 - 150 ml |
| olivový olej | 2 lžíce |
| rozšlehané vejce | na potření |
| tučný tvaroh | 2 vaničky |
| spařený špenát | 3 hrsti |
| česnek | 2 stroužky |
| sušená rajčata | dle chuti |
| chorizo | dle chuti |
| nastreouhaný čedar | dle chuti |
| pepř | špetka |
Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.
Suché ingredience na těsto smícháme, přidáme olej a postupně přiléváme vodu. Zpracujeme na nelepivé, pružné těsto, které dáme přes noc kynout do ledničky přikryté folií (těsto nenabude moc, ale bochánek se zvětší a zjemní).
Na náplň smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý na pomoučněném válu rozválíme, naplníme, těsto přehneme a pořádně utěsníme. Calzone přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlaté barvy 15-20 minut.