Pažitka
Název:

Calzone s tvarohovo-špenátovou náplní


Calzone s tvarohovo-špenátovou náplní


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka - napůl se špaldovou250 g
sušené droždí1 lžička
sůl1 lžička
cukr2 lžičky
voda100 - 150 ml
olivový olej2 lžíce
rozšlehané vejce na potření
tučný tvaroh2 vaničky
spařený špenát3 hrsti
česnek2 stroužky
sušená rajčata dle chuti
chorizo dle chuti
nastreouhaný čedar dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.

Suché ingredience na těsto smícháme, přidáme olej a postupně přiléváme vodu. Zpracujeme na nelepivé, pružné těsto, které dáme přes noc kynout do ledničky přikryté folií (těsto nenabude moc, ale bochánek se zvětší a zjemní). 
Na náplň smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý na pomoučněném válu rozválíme, naplníme, těsto přehneme a pořádně utěsníme. Calzone přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlaté barvy 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno