Název:Candát na tymiánu s hráškovým pyré pro děti od 1 roku
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
candát | 2 filety |
mražený hrášek | 200 g |
šunka | 100 g |
česnek | 1 stroužek |
malá cibule | 1 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
máslo | oříšek |
smetana | trošku |
tymián | pár snítek |
cukr | velká špetka |
vývar | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
koření na ryby | dle chuti |
Postup přípravy:Nová kuchařka s krásným receptem na rybu a candát v lednici. To jsem prostě musela! Nebyla bych to já, kdybych si ten recept tak trošku nepřišmoulila k obrazu svému, takže píšu: Inspirováno Romanem Paulusem.
Rybu osolíme, okořeníme a společně s tymiánem necháme pár hodin marinovat v oleji. Až přijde čas přípravy večeře, na pánvi si rozehřejeme oříšek másla, na kterém orestujeme šunku, nadrobno nakrájený česnek a cibulky. Přidáme trošku cukru a necháme jej zkaramelizovat. Poté přidáme tymián, sůl a hrášek a podlijeme takovým množstvím vývaru, abychom ho mohli krátce povařit, ale zároveň pak nebyla kaše po rozmixování řídká. Hrášek vaříme jen krátce, aby neztratil na své krásné zelené barvě. Poté, jak už jsem naznačila, proženeme mixérem na hladké pyré (část hrášku s většinou šunky jsem předtím odebrala stranou, čistě z estetických "ozdobných" důvodů), které pak ještě na krátkou chvíli vrátíme do pánve, zjemníme troškou smetany a provaříme.
Rybu zlehka opečeme po obou stranách a servírujeme s hráškovým pyré a opečeným toastem.
Dětská specifika:
- ryby jsou doporučovány od 1 roku. Candát je ryba dravá a navíc česká, takže bych se ho nebála ani dříve, ALE! Pozor na kosti. Zpravidla jich obsahuje celkem dost.
- cibule a smetana taktéž od 1 roku, ale ta není v receptu nezbytná
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno