Pažitka
Název:

Candát na tymiánu s hráškovým pyré pro děti od 1 roku

dětská jídla


Candát na tymiánu s hráškovým pyré pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
candát2 filety
mražený hrášek200 g
šunka100 g
česnek1 stroužek
malá cibule1 ks
jarní cibulka1 ks
máslo oříšek
smetana trošku
tymián pár snítek
cukr velká špetka
vývar dle potřeby
sůl dle chuti
koření na ryby dle chuti
Postup přípravy:

Nová kuchařka s krásným receptem na rybu a candát v lednici. To jsem prostě musela! Nebyla bych to já, kdybych si ten recept tak trošku nepřišmoulila k obrazu svému, takže píšu: Inspirováno Romanem Paulusem.

Rybu osolíme, okořeníme a společně s tymiánem necháme pár hodin marinovat v oleji. Až přijde čas přípravy večeře, na pánvi si rozehřejeme oříšek másla, na kterém orestujeme šunku, nadrobno nakrájený česnek a cibulky. Přidáme trošku cukru a necháme jej zkaramelizovat. Poté přidáme tymián, sůl a hrášek a podlijeme takovým množstvím vývaru, abychom ho mohli krátce povařit, ale zároveň pak nebyla kaše po rozmixování řídká. Hrášek vaříme jen krátce, aby neztratil na své krásné zelené barvě. Poté, jak už jsem naznačila, proženeme mixérem na hladké pyré (část hrášku s většinou šunky jsem předtím odebrala stranou, čistě z estetických "ozdobných" důvodů), které pak ještě na krátkou chvíli vrátíme do pánve, zjemníme troškou smetany a provaříme. 

Rybu zlehka opečeme po obou stranách a servírujeme s hráškovým pyré a opečeným toastem. 

Dětská specifika: 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno