

| Ingredience: | |
| candát | 2 porce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| citron | dle chuti |
| máslo | kousek |
| Brambory: | |
| středně velké brambory | 6 ks |
| sůl | dle chuti |
| rozmarýn | 2 snítky |
| petrželka | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| česnek | dle chuti |
| Holandská omáčka: | |
| žloutek | 3 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| máslo | 120 g |
| citronová šťáva | 1 lžička |
| smetana | 3 lžíce |
Ryby bych mohla jíst snad denně, škoda však, že jsou poměrně dost drahé.
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.
Žloutky šleháme metlou nad párou. Pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovo během chvilky.
Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.
Podrobné info: