Pažitka
Název:

Candát s holandskou omáčkou a opečenými bramborami


Candát s holandskou omáčkou a opečenými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
candát2 porce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
citron dle chuti
máslo kousek
Brambory:
středně velké brambory6 ks
sůl dle chuti
rozmarýn2 snítky
petrželka dle chuti
olej dle potřeby
česnek dle chuti
Holandská omáčka:
žloutek3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
máslo120 g
citronová šťáva1 lžička
smetana3 lžíce
Postup přípravy:

Ryby bych mohla jíst snad denně, škoda však, že jsou poměrně dost drahé.

Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.

Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.

Žloutky šleháme metlou nad párou. Pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovo během chvilky.

Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno