Pažitka
Název:

Candát v mandlové krustě a bramborový salát se špenátem pro děti od 2 - 3 let

dětská jídla


Candát v mandlové krustě a bramborový salát se špenátem pro děti od 2 - 3 let


Ingredience:
Ingredience:
candát3 porce
vejce1 ks
hladká mouka1 lžíce
plátky mandlí dle potřeby
olivový olej trochu
koření na ryby špetka
sůl dle chuti
bylinky dle potřeby
Bramborový salát se špenátem:
brambory300 g
mražený listový špenát125 g
bílý jogurt3 lžíce
bílý vinný ocet1 lžíce
šťáva z necelé poloviny citronu dle chuti
sůl dle chuti
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní den byl krásný, ale trošku horký. Lehká rybka a k ní studený salát se mi zdá jako nejlepší volba k večeři v takto parný den. 

Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie. 

V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut. 
 
Bramborový salát se špenátem:
Brambory uvařte vcelku, oloupejte a nakrájejte na špalíčky tak, jako jste u bramborového salátu zvyklí. Přidejte vinný ocet a citronovou šťávu, povolený a vymačkaný listový špenát, bílý jogurt a dochuťte solí a troškou česneku. Pokud budete podávat k rybě, s množstvím česneku to nepřehánějte, abyste tak nepřebili jemnou a lahodnou chuť ryby. Před podáváním salát vychlaďte v lednici. 

Dětská specifika:
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno