Pažitka
Název:

Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou


Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
cannelloni4 -5 ks (na osobu)
sůl dle chuti
pepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřeby
čerstvá ricotta Gran Moravia250 - 300 g
strouhaný sýr Gran Moravia110 g
černé olivy větší hrst
čerstvá bazalka dle chuti
sušená šunkacca 100 g
menší žlutá cibule1 ks
česnek1 stroužek
krájená rajčata1 konzerva
sušené oregano dle chuti
kvalitní rajčatový protlak3 lžíce
Postup přípravy:

Tohle jídlo milujeme, je snadné na přípravu a nejen, že vypadá skvěle, ale také tak chutná. Cannelloni jsou větší "trubičky" těstovin, které se plní různými druhy náplní a zapékají se s omáčkou, vlastně je to taková alternativa k známějším lasagním. Sehnat se dají již běžně v supermarketech, takže si je snadno můžete připravit stejně jako já v této lákavé úpravě.

Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku podle chuti. Vše dochutíme pepřem a solí.

Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem trošku naředíme v případě nutnosti konzistence mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplním e z obou stran "trubičky".

Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ni vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny. Pokud ne, dejte omáčku po celém povrchu těstovin.

Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno - vpíchnutím vidličky. Poté posypme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno