

| Ingredience: | |
| cannellony (dle velikosti zapékací misky) | 8 ks |
| losos | 500 g |
| máslo | 1 lžíce |
| jáhlová mouka | 30 g |
| smetana ke šlehání | 200 ml |
| mléko | 200 ml |
| mražený listový špenát | 150 g |
| česnek | 1 velký stroužek |
| mozzarella | 100 g |
| růžová sůl | špetka |
Když se daří, tak se daří. Kromě invaze broučků, které jsem si nejspíš donesla v některé z potravin z obchodu (jelikož jsem jarní úklid spíže dělala před měsícem) a kteří mi zlikvidovali půlku zásob, se ještě ke všemu rozhodlo stávkovat auto. Do toho neteče teplá voda, praskl džbán s čajem a v 9 hodin nám vypnuli elektřinu. Přesto všechno se oběd nakonec konal a aspoň trochu mi spravil náladu.
Lososa nakrájíme na kousky a naplníme jím syrové cannelloni.
Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, sůl a mléko se smetanou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec v omáčce rozpustíme strouhanou mozzarellu.
Trochu horkého bešamelu dáme na dno zapékací misky, naskládáme na něj těstoviny tak, aby pokrývaly celé dno a byly natěsno, zalijeme zbylou omáčkou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-25 minut.
Před krájením necháme odpočinout.