Pažitka
Název:

Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem a ořechy


Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa1 ks
rukola hrst
baby španát hrst
čerstvý sýr dle potřeby
vlašské ořechy dle potřeby
Dresing:
olivový olej1 lžíce
ocet balzamico1 lžička
med1/2 lžičky
hrubozrnná hořčice1/2 lžičky
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jestli jsem na něčem závislá, tak je to bezesporu červená řepa!!! A to nejen pro její úžasnou chuť a výborné detoxikační účinky, ale i pro její variabilní použití v kuchyni. Carpaccio se poslední dobou těší velké oblibě a není se vůbec čemu divit, je totiž dokonalé. Spojení řepy s lehce nahořklou chutí rukoly společně s nasládlým dresinkem a krémovým sýrem, a to vše podtržené chutí pražených ořechů, vytvoří na talíři skvělý předkrm nebo lehkou večeři, kterou ohromíte své blízké.


V první řadě je nutné upéct si řepu. Seřízneme vrchní a spodní část řepy, kde se nachází ještě zbytky kořínků a listů a důkladně ji opláchneme. Takto připravenou řepu zabalíme jako bonbonek do alobalu a pečeme při 200 stupních cca 40 - 60 minut (doba pečení závisí na velikosti řepy). Po upečení rozbalíme alobal a necháme řepu vychladnout. Mezitím si připravíme dresing z oleje, medu, hořčice, citronové šťávy a balzamica. Zatím ho dáme stranou, do salátových listů ho vmícháme až těsně před podáváním, aby salát nepovadl. 
Když je řepy vychladlá, oloupeme ji a pomocí ostrého nože jí nakrájíme na co nejtenčí plátky. A jsem u cíle...teď už jen řepné plátky naskládáme na talíř, do středu naservírujeme salátek z rukolových a špenátových listů, který jsme zlehka smíchali se 2/3 dresinku. Posypeme na sucho opraženými vlašskými ořechy a nalámaným sýrem. Na závěr už jen řepu pokapeme zbytkem dresinku a můžeme podávat.

Dobrou chuť!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno