Pažitka
Název:

Carpaccio z červené řepy s grilovanou meruňkou a bílým balsamicem

vegetariánský recept


Carpaccio z červené řepy s grilovanou meruňkou a bílým balsamicem


Ingredience:
Ingredience:
větší červená řepa1 ks
meruňky2 ks
čerstvý kozí nebo kravský sýr100 g
krémové bílé balsamico lžíce
olivový olej lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Soutěžní recept ze soutěže Podzim s Whirlpollem z blogu Zrzka v kuchyni.

Ačkoliv je carpaccio z červené řepy velmi efektivní např. jako předkrm, tak je to i hodně levná záležitost. Mně vyšlo carpaccio pro dvě osoby na 35kč.

Z řepy odkrojíme bubáky, potřeme olivovým olejem a zabalíme do pečícího papíru. Takto připravenou řepu pečeme asi 75min při 200 stupních.

Poupečení papír rozbalíme a řepu necháme vychladnout. Jakmile má snesitelnou teplotu, tak jí oloupeme. Ideální je s řepou pracovat na pečícím papíru ve kterém byla v troubě, protože hrozně barví. Pak jí nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na talíř.

Meruňky rozkrojíme napůl a vyjmeme pecky. Rozehřejeme si grilovací pánev a meruňky na ní z obou stran lehce ogrilujeme.

Teď už zbývá jen jídlo dodělat. Plátky řepy osolíme a opepříme. Do středu položíme ogrilovanou meruňku a vše poklademe čerstvým sýrem. Nakonec vše zakapeme balsamicem.

Přejeme doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Zrzka v kuchyni

    zavřít okno