Ingredience: | |
větší červená řepa | 1 ks |
meruňky | 2 ks |
čerstvý kozí nebo kravský sýr | 100 g |
krémové bílé balsamico | lžíce |
olivový olej | lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Soutěžní recept ze soutěže Podzim s Whirlpollem z blogu Zrzka v kuchyni.
Ačkoliv je carpaccio z červené řepy velmi efektivní např. jako předkrm, tak je to i hodně levná záležitost. Mně vyšlo carpaccio pro dvě osoby na 35kč.
Z řepy odkrojíme bubáky, potřeme olivovým olejem a zabalíme do pečícího papíru. Takto připravenou řepu pečeme asi 75min při 200 stupních.
Poupečení papír rozbalíme a řepu necháme vychladnout. Jakmile má snesitelnou teplotu, tak jí oloupeme. Ideální je s řepou pracovat na pečícím papíru ve kterém byla v troubě, protože hrozně barví. Pak jí nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na talíř.
Meruňky rozkrojíme napůl a vyjmeme pecky. Rozehřejeme si grilovací pánev a meruňky na ní z obou stran lehce ogrilujeme.
Teď už zbývá jen jídlo dodělat. Plátky řepy osolíme a opepříme. Do středu položíme ogrilovanou meruňku a vše poklademe čerstvým sýrem. Nakonec vše zakapeme balsamicem.
Přejeme doboru chuť!
Podrobné info: