Pažitka
Název:

Carpaccio z hovězí svíčkové


Carpaccio z hovězí svíčkové


Ingredience:
Ingredience:
nejlépe pravá svíčková (můžeme použít i falešnou jako já)400 g
olivový olej trochu
citronový pepř špetka
chilli koření špetka
směs koření Argentina nebo dle vlastní chuti špetka
sůl špetka
balsamikový ocet pár kapek
polníček na ozdobení
hobliny parmazánu na ozdobení
Postup přípravy:

O tomto receptíku se trochu víc rozepíšu, protože jsem ho dělala poprvé a jsem pyšná, jak se mi povedl, až na tom zdánlivě nic není....

Čerstvý a krásný kousek masa potřeme - vmasírujeme olivový olej, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.

Na potravinovou folii dáme směs koření Argentina, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a pořádně vmasírujeme do masa. Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odstát - nejlépe cca 20-24h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2hod. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem. Solíme až na talíři  a pokapeme olivovým olejem s kapkou balsamika. Na talíři jsem carpaccio ozdobila polníčkem a hoblinami parmezánu.

Způsob servírování je na každém (rajčata salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí každého, cokoliv).

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno