

| Ingredience: | |
| vejce | 2 ks |
| hnědý cukr | 150 g |
| olej | 200 ml |
| kypřící prášek | 1 ks |
| hladká mouka | 200 g |
| nastrouhaná mrkev | 200 g |
| nasekané ořechy | hrst |
| perníkové koření | dle chuti |
| sůl | špetka |
| vanilkový extrakt | dle chuti |
Mamka mi před pár dny dala kuchařku, co jsem ji věnovala, když jsem ještě žila v Irsku. Je plná úžasných receptů z Avocy, pro kterou jsem tam pracovala. Po rychlém listování jsem narazila na carrot cake, můj oblíbený. Donutil mě po dlouhé době opět zaplout do kuchyně.
Napřed si vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, kypřící prášek špetku soli a vanilkový extrakt. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a hrst nasekaných ořechů. Vlijeme do předem vymazané formy a pečeme na 170 stupňů cca hodinu. V polovině pečení jsem vrch zakryla pečícím papírem.
Nahoru jsem dala krém z pomazánkového másla, másla, citronu a cukru.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ