Pažitka
Název:

Carrot cake


Carrot cake


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
hnědý cukr150 g
olej200 ml
kypřící prášek1 ks
hladká mouka200 g
nastrouhaná mrkev200 g
nasekané ořechy hrst
perníkové koření dle chuti
sůl špetka
vanilkový extrakt dle chuti
Postup přípravy:

Mamka mi před pár dny dala kuchařku, co jsem ji věnovala, když jsem ještě žila v Irsku. Je plná úžasných receptů z Avocy, pro kterou jsem tam pracovala. Po rychlém listování jsem narazila na carrot cake, můj oblíbený. Donutil mě po dlouhé době opět zaplout do kuchyně.

Napřed si vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, kypřící prášek špetku soli a vanilkový extrakt. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a hrst nasekaných ořechů. Vlijeme do předem vymazané formy a pečeme na 170 stupňů cca hodinu. V polovině pečení jsem vrch zakryla pečícím papírem. 

Nahoru jsem dala krém z pomazánkového másla, másla, citronu a cukru.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno