Pažitka
Název:

Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem pro děti od 1 roku

dětská jídla


Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
celercca 200 g
mrkev2 ks
máslo50 g
kuřecí prso1 ks
vývar dle potřeby
sůl dle chuti
smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění případně
Postup přípravy:

Podobnost této polévky se svíčkovou je zcela náhodná. Narozdíl od ní je ale hotová do čtvrt hodinky.

Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev. V rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm dozlatova maso i zeleninu. Poté podlijte vývarem. Pokud budete chtít polévku ještě zjemnit smetanou, aby byla krémová, nepodlévejte příliš, spíš jen tak, aby se zelenina měla v čem vařit. Za pět až deset minutek zelenina krásně změkne. Vodu částečně slijte, pokud chcete polévku i s kousky masa a zeleniny, ponechejte je taky stranou. Rozmixujte do hladka, vraťte odebranou zeleninu a v případě potřeby nařeďte zpátky troškou odebrané vody či zjemněte smetanou. Zbývá už jen dosolit dle chuti. 

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno