Pažitka
Název:

Celerová polévka (krém) s jablkem a hořčicí


Celerová polévka (krém) s jablkem a hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule nebo 2 menší1 ks
olej nebo ghí/máslo2 lžíce
celercca 500 g
horká voda nebo zeleninový vývar2,5 l
velké jablko1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
ostřejší hořčice (domácí hořčice)2 lžíce
rostlinná smetana200 ml
kousky uzeného tempehu nebo seitan dle chuti
hladkolistá petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Celer mám ráda, ale klasická samotná celerovka chuťově nijak zvlášť nenadchne. Tahle je s jablíčkem a domácí hořčicí. Dodají společně polévce šmrnc ve francouzském stylu! Trochu neobvyklé ale nebojte se toho. Je výtečná!

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme na oleji zesklovatět. Osolíme a přidáme nastrouhaný nebo na malé kousky nakrájený celer a jablko. Chvilku dusíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Když je vše uvařené, je to chvilku, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme hořčicí, pepřem a zjemníme smetanou. Podáváme s nudličkami tempehu nebo seitanu a s čerstvou natí petrželky.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno