Pažitka
Název:

Celerové karbanátky

vegetariánský recept


Celerové karbanátky


Ingredience:
větší celer1 ks
větší mrkev1 ks
vejce3 ks
strouhaný sýr50 g
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
petrželová nať hrstka
cizrnová mouka (může být i strouhanka nebo polenta)5 lžic
Ingredience:
Postup přípravy:

Miluji zeleninové karbanátky a postupně zjišťuji, že do nich jde nacpat fakt cokoli a vždycky jsou dobré.

Nastrouhejte najemno jeden větší celer a jednu větší mrkev. Přidejte 3 vejce, 50 g strouhaného sýra (já dávám mix ementálu, čedaru apod., podle toho, co mám zrovna doma), 2 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a petrželovou nať. Zahustěte asi 5 lžícemi cizrnové mouky. Určitě můžete použít i strouhanku nebo polentu, ale já chtěla zkusit tu cizrnovou a bylo to moc dobré.

Nakonec tvarujte karbanátky a pečte nasucho na pečicím papíru (na 180°C asi 40 minut). S mou oblíbenou jogurtovou tatarkou je to fakt veliká dobrota.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno