Pažitka
Název:

Celerové placičky s kuřecím masem a bazalkou


Celerové placičky s kuřecím masem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí maso500 g
celer300 g
čerstvá bazalka hrst
škrob (bramborový/kukuřičný)1 vrchovatá lžíce
vejce2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká nebo kukuřičná mouka1 vrchovatá lžíce
olej na smažení
Postup přípravy:

Tyto placičky se u nás ujaly v období detoxu a tak trochu jsme si je upravili k obrazu svému. Možná se ptáte, proč je v receptu škrob, ale věřte, že jen tak zůstanou šťavnaté a nebudou se rozpadat.

Dochutit si je můžete různě, ale po všech experimentech jsme zjistili, že nejlepší je hrst čerstvé bazalky.

Nejsem vůbec milovník celeru. Syrový ho vůbec nemusím a ve vánočním salátu s ním hodně bojuji. Tyto placičky, ale naprosto zbožňuji. Při smažení a i díky odležení v lednici ztratí svou palčivou chuť.

Nebudete potřebovat moc surovin, a přesto si pochutnáte.

Nejprve si na jemném struhadle nastrouhejte celer a postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Pokud použijete kukuřičnou mouku, tak máte báječný bezlepkový recept.

Maso si pokrájejte na menší kousky a v robotu rozkutrujte na jemnou hmotu (jako tatarák). 

Zapracujte k celeru a nechte půl hodiny v lednici odležet. 

Rozehřejte olej na pánvi a můžete začít smažit. Placičky není potřeba dávat odkapat na ubrousek. Vůbec totiž nenasají přebytečný olej.

Lžící naberte hmotu a na pánvi tvarujte placičky cca 0.5 cm silné. S tvarem si vůbec nedělejte starosti. Výborně se vám to bude dělat, když druhou stranu lžíce lehce namočíte do oleje na pánvi. Směs se vám potom nebude na lžíci tolik lepit a práce vám půjde od ruky.

Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, kaši a nebo i zeleninový salát.

Výborné jsou s jogurtovým dipem (bílý jogurt, majonéza, citrón, sůl, pepř)

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno