Pažitka
Název:

Celerovo batátová polévka s tymiánem a kuřetem


Celerovo batátová polévka s tymiánem a kuřetem


Ingredience:
Ingredience:
celer650 g
batáty350 g
malá cibule1 ks
čerstvý tymián2 lžíce
sušené polévkové bylinky2 lžičky
sůl dle chuti
pepř špetka
voda3/4 - 1 l
kuře (stehna)600 g
sojová smetana Alpro250 ml
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Přiznám se, že celer stejně tak jako červená řepa, nejsou rozhodně mými favority, ale naučila jsme se takové suroviny nezavrhovat a spíše pro ně najít vhodné kombinace. Výraznou chuť celeru jsem spojila s nasládlou chutí batátů a bylo to dobré rozhodnutí. Obě chutě se krásně propojily a tymián dodal polévce pověstnou zlatou tečku. Jelikož jsem neměla vývar, spojila jsem vaření zeleniny společně s masem, což dodalo polévce na síle.

V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme kuřecí stehna. Poté je vyjmeme a zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájený celer a batáty a chvíli opékáme, pak přisypeme tymián a polévkové bylinky. Zeleninu zalijeme vodou a přidáme zpět kuřecí stehna. Mírně osolíme a trochu opepříme. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 30 minut. Poté maso opět vyjmeme, dáme stranou vychladnout. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s čerstvým tymiánem a obraným kuřecím masem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno