Pažitka
Název:

Celozrnná špaldová pizza


Celozrnná špaldová pizza


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná špaldová mouka200 g
voda100 ml
olivový olej2 lžíce
cukr1/2 lžičky
sůl1 lžička
čerstvé droždí1/4 ks
Zdobení:
sugo, sýry, uzenin, zelenina, olivy, bylinky... dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou jsem takový domácí dojížděč zbytků. Cokoliv už se blíží expiraci, zakomponuju ke špagetám / rýži / bramborům a vytvořím si z toho oběd. 

Teď se mi sešlo v lednici víc věcí, což byl ideální čas na pizzu. Rozhodla jsem se ji ale připravit v o něco zdravější verzi a to z celozrnné špaldové mouky.

Musím říct, že mi i chutnala líp, jak z hladké mouky a k tomu jsem měla navíc dobrý pocit, že jsem úplně neprasila.

Vše smíchejte, vypracujte těsto a vytvarujte ho do bochánku. Nechte ho vykynout asi hodinu na dvojnásobnou velikost. Mezitím si připrav základ na pizzu. V hrnci smíchejte půl plechovky krájených rajčat, trochu olivového oleje, soli, pepře a oregana a svařte, aby se odpařila voda, cca 5 minut. Poté směs rozmixujte a nechte vychladit. Před pečením si rozpalte troubu na 230°C. Těsto rozválejte na plech s pečícím papírem, potřete směsí a poklaďte oblíbenými surovinami. Pečte cca 5 - 10 minut, dokud nejsou okraje pizzy světle hnědé a suroviny na pizze upečené.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno