Pažitka
Název:

Celozrnná žemlovka s tvarohem


Celozrnná žemlovka s tvarohem


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný toastový chleba12 plátků
letní jablka650 g
vlašské ořechy50 g
rozinky50 g
polotučný tvaroh250 g
med + na pokapání3 lžíce
vejce3 ks
kokosové mléko100 ml
kokos2 lžíce
máslo3 plátky
skořice2 lžičky
Postup přípravy:

Když se mi do rukou dostala letní jablíčka, měla jsem hned jasno, co s nimi musím udělat. Už dlouho jsme neměli sladký oběd a žemlovka se v tomto případě nabízela sama. To bych, ale nebyla já, kdybych si ji přeci jen trochu neupravila. I upravená verze klasického jídla však slavila úspěch a všichni jsme se olizovali.

Nejprve si oloupeme jablka a nastrouháme si je na hrubém struhadle. Posypeme skořicí, přidáme dvě lžíce strouhaného kokosu a promícháme. V jedné míse si smícháme tvaroh s jedním vejcem a jednou lžící medu. V druhé míse si rozšleháme dvě vejce, kokosové mléko a dvě lžíce medu. V této směsi pak obalíme toastové plátky chleba.

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a na spodek dáme tři obalené plátky toastového chleba, poté přidáme polovinu tvarohové směsi, polovinu množství jablek se skořicí a kokosem a pak pokračujeme toastovým chlebem, tvarohem a jablky. Navrch pak poklademe poslední obalené plátky toastového chleba. Pokapeme trochou medu a navrch dáme tři plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Necháme mírně zchladnout, nakrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat hrstkou ořechů a hrozinek.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno