Pažitka
Název:

Celozrnné housky


Celozrnné housky


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná hladká pšeničná mouka340 g
celozrnná hladká žitná mouka340 g
celozrnná hladká ječná mouka340 g
voda650 ml
mrkev80 g
čerstvé droždí21 g
olivový olej100 g
sušená třtinová šťáva30 g
sůl20 g
Postup přípravy:

Doma pečené pečivo je pro nás samozřejmostí. Většinou pečeme celozrnné kváskové chlebíky, ale je-li chuť, přijde na řadu i droždí. 

Celozrnné houstičky nevykynou jako z bílé mouky, ale jsou hutnější a lépe zasytí. Mrkvička udržuje v houskách vláčnost a dodává jim příjemnou barvu a chuť.

Pečení domácího pečiva vypadá složitě, ale stačí jen začít a sami uvidíte, že na tom nic není. Můžete střídat mouky, přidávat semínka, mrkev nahradit strouhanou řepou nebo dýní. Možností je spousta.

Houstičky můžeme posypat sezamem, lněným semínkem, slunečnicí, kmínem nebo mákem. Jen je třeba je orosit a semínka zlehka uhladit lžící aby nám neopadaly.

Housky se skvěle hodí na burgery, ale i namazané s domácí marmeládou nebo nutelou jsou neodolatelné.

Jak na to:
Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno