Pažitka
Název:

Celozrnné koláče


Celozrnné koláče


Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka25 dkg
hladká pšeničná mouka12 dkg
polohrubá pšeničná mouka12 dkg
přírodní cukr4 lžíce
olej8 - 9 lžic
voda3 dcl
kvasnice3 dkg
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Upečte si výborné domácí koláče z celozrnné mouky, které si můžete dozdobit dle svých představ.

Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme na teplém místě. Do mísy dáme mouku a osolíme, pak přidáme olej a vzešlý kvásek. Umícháme těsto a necháme v teple pod utěrkou nakynout asi 1/2 hodiny.

Lžící vykrajujeme bochánky, které na pomoučeném vále vytvarujeme do placičky. Jako tvarovací pomůcka nám dobře poslouží dno skleničky. Mírný důlek vyplníme švestkovými povidly a rozinkami, posypeme drobenkou z mouky, cukru a oleje, ozdobíme mandlemi...Pečeme na olejem vymazaném plechu při 180 - 200 stupních.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lenka Adlerová

    zavřít okno